Djtilbud logo

16 tips til din bryllupsplanlægning

At planlægge et bryllup kan være spændende men også krævende og virke uoverskueligt. Jeg har skrevet 16 konkrete tips som I kan bruge i jeres bryllupsplanlægning, så I kan få et godt overblik over hvad I skal nå før I siger "ja" til hinanden på jeres store dag. 

Indhold

Lad os finde en god DJ!

Selvom det er normalt at bruge en bryllupsplanlægger, er der også årsager til at forlovede selv ønsker at planlægge deres bryllup.

Det kan være for at spare omkostningen til en bryllupsplanlægger, eller fordi nogle mennesker faktisk nyder de gør-det-selv løsninger, som opstår i planlægningen af et bryllup, så man kan få et billigt bryllup

Uanset størrelsen på brylluppet kan planlægningen virke uoverskueligt for mange, men det er muligt at arrangere et drømmebryllup selv – det kræver blot et overblik der siger spar 2.

Læs med og få 23 konkrete tips til at planlægge dit bryllup. Når du har læst vores tips, vil du være klar til at agere projektleder på dit eget bryllup med et solidt overblik. 

💡 Husk dette når I planlægger

Før I går i gang med at planlægge, bør I følge disse tommelfingerregler. Det sikrer, at I bryllupsplanlægningen ikke bliver en byrde for jer. 

1. Læg et budget og hold jer til det 

Prisen på brylluppet er vigtig at afstemme inden I går i krig med resten af planlægningen til brylluppet. Det er fundamentet for hele jeres festdag, så I holder jer inden for et beløb, som I begge to er afklaret med. 

Hvis nogle af familiemedlemmerne ønsker at bidrage økonomisk til brylluppet bør I snakke med dem om, hvilket beløb de vil bidrage med før I lægger et budget. 

📄 Download: Gratis budgetskabelon til jeres bryllup

💡Tip: Selvom det er vigtigt at holde sig til budgettet, bør I planlægge 5-10% budget til uforudsete omkostninger: must-have opgraderinger eller omkostninger der pludselig kommer ind fra højre. 

2. Lav en liste over prioriteter til brylluppet

Snak med din forlovede om hvad I ønsker at priortere til jeres bryllup, eksempelvis: 

 • En specifik lokation?
 • En bestemt dato?
 • Ønsker I en bryllupsfotograf eller et live band?

Priortér de forskellige elementer. Det hjælper jer med at holde fokus i jeres budgettering. 

Læs også: Bedste bryllupslokaler i København

3. Bestem jeres stil til brylluppet

Find forskellige inspirationskilder, som kan hjælpe jer i retningen af, hvilken type bryllup I ønsker. 

👉 Bryllupsinspiration på Pinterst

👉 Bryllupsinspiration på Instagram

Man kan bruge uendelige mængder af tid på at lade sig inspirere. Derfor er det vigtigt, at I begrænser jer, når I søger inspiration. 

Lav en liste over hvad I ønsker, og hvad I ikke ønsker, for at sammen forventningsafstemme hvilket bryllup I ønsker at afholde. 

4. Organisér jeres planlægning

Brug tjeklister, Google Docs, Excel eller Word til at holde styr på jeres tanker, to-do’s og inspiration. 

Jeg er ellevild med appen Weddinghappy, som er den eneste to do list man behøver til sit bryllup – kæmpe win for jer, der ønsker at organisere de ting, I skal gøre inden brylluppet 🤓. 

5. Lav en tjekliste 

Sørg for at lave en huskeliste til bryllup, for hele tiden at være på forkant og håndtere opgaver. Det hjælper jer med at holde styr på opgaver uden at blive overraskede over en masse opgaver måneden op til jeres bryllup. 

6. Tænk på datoer og sæsoner

Vælg nogle forskellige datoer til brylluppet, og forsøg at være fleksibel, så I ikke er begrænset, når du forsøger at booke bryllupslokalet og leverandører.

Sørg også for at tage hensyn til faktorer som:

 • Ekstra populære datoer (i juni og august)
 • Er det muligt for gæsterne at komme til brylluppet? (undgå sommerferien)
 • Variationen i prisen hos leverandører afhængig af sæson

 

7. Vælg (evt.) et tema 

Hvis I ønsker at vælge et tema, er det smart at gøre som noget af det første. Det kan gøre det nemmere at planlægge jeres bryllup omkring, eksempelvis:

 • Vintage 
 • Strand
 • Rustikt
 • Boheme
 • Haveselskab
 • Filmtema
 • Farvetema
 • Guld og glitter

Det er ikke en nødvendighed at vælge et tema. Man begrænser sig til bestemte valg, hvis man vælger et tema, men visse beslutninger er også nemmere at træffe hvis man har et tema at gå ud fra. 

8. Overvej et sted med køkken, service og møbler

Tjek op på, om stedet I afholder brylluppet tilbyder service, køkken og stole/borde. Hvis ikke skal I være opmærksom på selv at leje det, I har behov for og medbringe til lokalet. 

Det kommer til at simplificere jeres planlægning markant hvis I finder et sted, som tilbyder alle remedierne. Det koster gennemsnitligt flere penge pr. kuvert., men det er I mange tilfælde godt givet ud i stedet for at I skal køre til 4 – 5 forskellige leverandører og hente de ting, I har brug for. 

9. Lav gæstelisten

At tage beslutninger vedrørende gæstelisten kan være en kompliceret beslutning, da den afhænger af jeres lokale og budget. Inden I begynder at planlægge festen, bør I i fællesskab beslutte hvem der skal inviteres. Tænk også på, om I ønsker at invitere børn til brylluppet. 

10. Snak med andre gifte par

Har I for nylig deltaget i et bryllup, som I syntes om? Spørg det nygifte par om deres oplevelser, og hvad man skal være opmærksom på. De har med stor sandsynlighed nogle tricks og/eller fejl, som de vil dele med jer – og som gør det lettere for jer, at planlægge jeres bryllup. 

11. Læs enhver kontrakt nøje

Inden I underskriver nogle kontrakter, bør I gennemgå væsentlige detaljer i kontrakten, som du laver med jeres leverandører, blandt andet: 

 • Dato
 • Sted
 • Tidspunkt
 • Depositum
 • Ekstra depositum
 • Farver
 • Mængder

Alt bør været angivet i kontrakten. Hvis ikke er I ikke dækket ind, hvis der er noget, der går galt – eller I har talt forbi med dine leverandører. 

Vær herudover også opmærksom på visse ting i kontrakter, der kan pege i retningen af, at I skal vælge en anden leverandør: 

 • Irationelle annulleringspolitikker
 • Enside vilkår
 • Leverandøren pludseligt kan ændre deres priser

12. Få styr på det retslige 

Man kan nemt glemme en vigtig detalje, som er at bestille en vielsesattest. Det er en god idé at bestille vielsesattesten så tidligt som muligt, når I kender til den dato, hvor I bliver gift. 

👉 Bryllup på rådhuset: Bestil vielsesattest 

👉 Bryllup i folkekirken: Bestil vielsesattest

13. Planlæg jeres vielse

Bestem i fællesskab ting som:

Man undervurderer hurtigt vigtigheden af de små detaljer, men husk på at vielsen er starten på jeres store dag – så I bør tænkte over tingene. 

14. Få styr på talerne 

Det er typisk brudeparret der holder velkomsttalen til brylluppet, men der findes ligeledes brudens tale til gommen samt gommens tale til bruden

I sidste ende er det naturligvis jeres toastmaster der har styr på talerækken til brylluppet, men I kan med fordel begynde at skrive på talerne i god tid.  

Læs også: 5 tips til at holde en god bryllupstale

15. Planlæg selve bryllupsfesten 

Snak med din partner om hvordan I ønsker bryllupsfesten skal være: Ønsker I nogle højtalere, en DJ til bryllup eller et band? 

I samme ombæring bør I finde ud af, om jeres venue har fri drikke, eller om I selv skal købe alkohol til festen. 

16. Byg en playlist 

Uanset om I har højtalere, band eller DJ, bør I lave en playliste til bryllup som I enten: 1) kan bruges til højtalerne eller 2) som DJ’en/band’et kan drage inspiration af. 

💡 Tip: I kan med fordel også skrive nogle sange ned, som I absolut ikke ønsker skal blive spillet til jeres bryllup. 

17. Tak jeres gæster

Efter jeres store dag er det god stil at sende et håndskrevet kort til alle jeres gæster. 

Inkludér evt. billeder fra jeres bryllupsdag i takkekortet, så gæsterne kan gemme det som minde om jeres store dag. 

16 tips til din bryllupsplanlægning

Laust er medejer af DJTILBUD, og har været med til at planlægge mange events og fester i sit virke som DJ. Han har kontinuerligt haft kommunikation med bryllupspar, fødselarer og andre festarrangører.