Djtilbud logo

10 sange til Bryllup i kirken

Skal du giftes i en kirke, og ønsker du noget andet end salmer til brylluppet i kirken? Læs med herunder, og få et overblik over 10 sange til bryllup i kirken.

Indhold

Lad os finde en god DJ!

Overblik over gode sange til bryllup i kirken 

Det er blevet mere alment, at danskere ønsker et lidt mere utraditionelt bryllup i kirken. Det utraditionelle ligger som oftest i, at ind- eller udgangsmelodien skal være melodien frem for en salme. Sommetider, hvis præsten tillader det, ønsker brudeparret at synge en eller flere sange i kirken, som alternativ til salmerne.

Derfor får du her et overblik over sange til bryllup i kirken:

 1. Novembervej – Nik & Jay
 2. Three Little Birds – Bob Marley & The Wailers
 3. Dancing Queen – Abba
 4. Just the Way You Are – Bruno Mars
 5. Den jeg elsker, elsker jeg – Søs Fenger, Thomas Helmig
 6. Thinking out Loud – Ed Sheeran
 7. Paradise – Coldplay
 8. I Want It That Way – Backstreet Boys 
 9. Dancing in the Moonlight – Toploader
 10. De første kærester på månen – TV-2

 

Læs også: Klassiske bryllupssange til brylluppet 

Sørg for at have præstens tilladelse

Inden du kaster dig hovedkulds ud i at vælge, rangere og prioritere sange til dit bryllup, skal du starte et andet sted først: spørg din præst.

I mange kirker er det ikke tilladt at spille sange til bryllup, og derfor bør du først afklare, om det er ok at afvige fra salmerne. Hvis ikke det er okay med præsten, kan du enten finde en anden kirke, eller blot holde dig til salmerne før-, under- og efter cermonien.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du først spørger præsten, om det er okay at synge sange i kirken. Du bliver (formentlig) kun gift én gang, og det vil være ærgerligt, hvis du ikke forventningsafstemmer inden bryllupet. 

Vælg sange til forskellige dele af cermonien 

Du skal naturligvis være en smule overvejet, når du vælger hvilke sange, der skal være til brylluppet i kirken. I følge traditioner i kirken, er det altid bruden, der kommer ind sidst – og det er her, at den første sang med fordel kan afspilles på orgelet. Herudover kan det være væsentligt at vælge nogle sange, som er relativt korte, for at overholde tidsplanen til brylluppet

Som pusterum ind i mellem vieslen, kan du enten vælge at 1) synge salmer eller 2) synge danske sang-klassikere. 

For nogle brudepar er det belejligt at få nogle traditionelle salmer flettet ind i cermonien. Andre ønsker udelukkende at synge sange i kirken.

I slutningen af vielsen går brudeparret hånd i hånd ned ad kirkegulvet. Her er det oplagt med en sang, som beskriver enten kærligheden, dét at være sammen eller at være i paradis. 

Valg af sange er naturligvis en subjektiv vurdering, og man bør gøre sig nogle overvejelser inden man vælger sangen: 

 • Er der nogle sange, der har særlig betydning for dig og din partner?
 • Hvilken atomosfære ønsker I at skabe i kirke med sangene?
 • Skal sangene være af romantisk/religiøs betydning?


Når du og din partner har overvejet formålet og genren af sangene, kan I begynde at vælge specifikke sange til brylluppet i kirken. 

Søg inspiration hos en DJ

Hvis du ønsker inspiration til hvilke sange, I kan synge til brylluppet i kirken, kan du med fordel søge inspiration hos en DJ. 

“Er DJs ikke dem, der spiller upassende højt techno-musik?”, tæker du måske.

Både og!

De DJs, vi samarbejder med hos DJtilbud, spiller til alle slags fester. En DJ kan derfor være en virkelig god ledsager, når det gælder sange til bryllup i kirken. DJ’en har rig erfaring med at spille til bryllupper, og derfor ved de ligeledes, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer i en kirke til et bryllup. 

Såfremt du har planlagt at leje en DJ til bryllup, kan du spørge vedkommende til råds. Han/hun er professionel inden for sit felt, og kan med garanti nogle råd til sange i tillæg til vores guide. 

Få en DJ til bryllup!

Gå på udkig i vores bryllupsunivers!

10 sange til bryllup i kirken

Laust er medejer af DJTILBUD, og har været med til at planlægge mange events og fester i sit virke som DJ. Han har kontinuerligt haft kommunikation med bryllupspar, fødselarer og andre festarrangører.