Djtilbud logo

Tidsplan til bryllup

Brylluppet er noget helt særligt, og derfor er det vigtigt at have styr på tidsplanen. Læs med her, så du har et udgangspunkt til tidsplanen på din bryllupsdag.

Indhold

Lad os finde en god DJ!

Når du har læst vores komplette guide til tidsplane til bryllup, vil du blive klogere på følgende: 

Overblik over tidsplan til bryllup

Herunder finder du den overordnede tidsplan til dit bryllup. Vi gennemgår hvert tidspunkt i det følgende blogpost. 

Tidspunkt Indhold
10:00 - 13:00
Klargørelse til bryllup: Få styr på håret, kjole, og bind slipset!
13:00 - 14:00
Vielse
14:00 - 14:30
Snak efter vielse med familie og venner
14:30 - 17:00
Reception
17:00 - 17:30
Eventuel fotografering
17:30 - 23:00
Middag med gæsterne
23:00 - 05:00
Brudevals og fest

10:00 – 13:00: Klargørelse til bryllup 

Vi er gode til at være overoptimistiske med tiden. Det sidste, du ønsker på din bryllupsdag, er at være overoptimistisk med tiden. Det kan føre til stress, og det er potentielt det sidste, du ønsker på din bryllupsdag. 

Sørg for at gå tidligt i seng dagen før, så du er udhvilet til din store dag. Fra kl 10:00 er det typisk, at man begynder at gøre sig klar til sit bryllup. Det kan indebære følgende: 

 • Stryge skjorte
 • Binde slips eller buttefly
 • Sætte håret ved af en frisør 
 • Få besøg af make-up artist 
 • Rette brudekjolen til 
 
 

Man skal heller ikke undervurdere hvor lang tid det kan tage at tage en brudekjole på.

Medmindre det er en brudekjole med lynlås, vil jeg anbefale, at du sætter 20 – 30 minutter af til at komme i brudekjolen. Specielt hvis du ønsker, at den skal sidde godt! 

Husk: Gommen plejer typisk at komme 30 minutter før bruden til vielsen. Medregn det i jeres tidsplan.

13:00 – 14:00: Vielse

En vielse i kirken varer typisk 30 – 45 minutter, men afsæt hellere lidt ekstra tid for at tage højde for: 

 • Transport til og fra kirken
 • Nogle præster er mere snagsaglige en andre 
 • Salmer i kirken varierer i længde

Tips til at få det bedste ud af vielsen 

1) Undgå at indtage for meget væske inden vielsen. Mange mennesker har tendens til at skulle nervøsitets-tisse inden store begivenheder – og det samme gør sig gældende med bryllupper. 

2) Sørg for at gå langsomt op af kirkegulvet. Selvom I er über-nervøse, så er det altså 20-30 sekunder af jeres liv, I aldrig får igen. Få øjenkontakt med gæsterne i kirken, og smil smil smil! 

3) Hvis ikke I har en bryllupsfotograf, er det vigtigt at koordinere med et familiemedlem eller en ven, der kan være ansvarlig for at tage billeder under hele vielsen. Så er I sikre på, at I får foreviget vielsen. 

4) Ønsker I andet end salmer, kan I overveje normale sange til kirken

Tommelfingerregel: Borgerlige vigelser varer typisk halvt så lang tid som kirkelige vigelser.

14:00 – 14:30: Snak efter vielse 

Mange brudepar undervurderer, hvor lang tid det kan tage efter vielsen: “Så skal vi bare ud i bilen, og hen til receptionen.” – nej, sådan forholdet det sig sjældent. 

Det er ofte kutyme, at man inviterer nogle personer til vielsen, som ikke er inviteret til den efterfølgende reception eller middag. Derfor er der af naturlige årsager nogle mennesker, som ønsker at sige “tillykke” og hilse på jer, inden de tager afsted igen. 

Det er ligeledes meget normalt, at brudeparret går ind til alteret og bruger 5 minutter på at få taget et par billeder. 

Disclaimer: Ris er ikke skadeligt for dyr, hvilket ellers er en sejllivet myte. Så I kan bare blive befrugtet alt det, I har lyst til, af gæsterne. Det er i højere grad kirketjenerne, som ikke ønsker ris-kasteri, da det er noget bøvl at rydde op. 

👉 Efter der er blevet kastet med ris, er der ofte mange, der ønsker et billede med jer – og også nogen, som ønsker billeder med blot én af jer. 

Tips til at få det bedste ud af tiden efter vielsen

1) Sørg for, at I får taget billeder inden der bliver kastet med ris. Det kan blive noget værre rod med ris i håret. 

2) Opfordre jeres gæster til at stille sig i en halvcirkel udenfor kirken/rådhuset. Det skaber harmoni i billeder og stemningen, når I træder udenfor. 

Husk: At planlægge noget drikkelse eller snacks til efter vielsen.

14:30 – 17:00: Reception 

Til receptionen er det endelig jeres tur til  at nyde jeres bryllup. Her kan I snakke med dem, I har lyst til – det er vigtigt, at I ikke spilder tiden på at snakke med menensker, som I i bund og grund ikke ønsker at snakke med. 

 

Tips til at få det bedste ud af tiden efter vielsen

1) Bliver receptionen holdt udenfor, så sørg for, at gæsterne kan søge skygge. En sommerdag med 25+ grader i fuld udklædning kan være noget af en mundfuld. 

2) Sørg for at have rigeligt med drikkevarer. Man undervurderer ganske enkelt, hvor meget gæsterne kan drikke. Sørg også for, at der er en fornuftig andel af ikke-alkoholiske drikke: alkoholfri øl, sodavand, danskvand osv. 

3) Er der ældre mennesker, gravide eller børn til receptionen, kan det være en gode idé at have siddeområder, så man kan sidde og hvile sig. 

Husk: Det er helt naturligt, at det kun er en andel af gæsterne fra receptionen, som også kommer med til middagen.

17:00 – 17:30: Fotografering

Det er individuelt hvornår brudeparret ønsker at blive fotograferet. For mange er det naturligt at blive fotograferet i slutningen af receptionen, hvor snakken kører lystigt blandt gæsterne. Så er der mindre sandsynlighed for, at det er så iøjnefaldende, at I forlader selskabet for at få taget billeder.

 

Tips til at få det bedste ud af fotograferingen

1) Sørg for at gøre jer nogle overvejelser om lokationen for fotograferingen inden den finder sted. Ring eventuelt til fotografen et par uger inden, og bed vedkommende om at finde den bedste lokation for at fotografere. Der er nogle ting at have in mente i forbindelse med fotografering:

 • Lysindfald
 • Baggrund 
 • Omkringværende forstyrrelser 

Tip: Det kan være smart at tage noget ekstra voks/gel med eller noget make-up, så man står helt skarpt inden man bliver fotograferet.

17:30 – 23:00 Middag med gæsterne

Middagen starter som regel med, at enten bruden eller gommen holder en god velkomsttale. I sidste ende er det toastmasteren, der får ansvaret for at styre aftenen og overholde talerækken, herunder gommens tale og brudens tale

Tips til at få det bedste ud af bryllupsmiddagen

1) Er der plads til det i jeres bryllupslokale, kan det være en god idé at reservere en seperat plads til dem, der skal holde tale. Det kan blive lidt kejtet og akavet, hvis en talerne snakker “til jer”, og ikke tager højde for alle andre gæster, eksempelvis ved at stå med ryggen til halvdelen af gæsterne.

2) Instruér toastmasteren i at være stringent ift. talerækker og pauser i mellem maden. Tidsplanen til brylluppet kan hurtigt skride, hvis hver tale går 5 minutter over tid. 

3) Forsøg så vidt muligt for, at gæsterne får tid til at nyde maden og spise op, inden en ny person stiller sig op og taler. Det er ærgerligt, både for gæsterne og talerne, hvis man ser sig nødsaget til at spise under en tale.  

Tip: Ønsker I at snakke med flest muligt gæster, kan I med fordel lave nogle af stolene ved bordplanen tomme, som I kan sætte jer hen til.

Få en DJ til bryllup!

23:00 – 05:00 Brudevals og fest

Når tiden er kommet til brudevals og fest, er der som regel mange brudepar, der har skruet forventningerne historisk højt op til festen. 

For mange gælder det, at festen er god – specielt hvis man lejer en dj til bryllup.

Men på grund af de urealistisk høje forventninger til festen: “Det bliver den vildeste fest i vores liv!”, så ender bryllupsfesten for nogle brudepar med at skuffe. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at I forventningsafstemmer med hinanden, så én af jer ikke ender med at være skuffet med udfaldet af festen – forventningsafstemningen indebærer også, at I sammen laver en playliste til brylluppet, som kan spille på dansegulvet eller som DJ’en drager inspiration fra.  

Tips til at få en fest på jeres bryllupsdag

1) Overvej om I bør bruge lidt penge på nogle dansetimer, så I kan øve jeres brudevals. Det kan ofte være godt givet ud 

2) Sørg for, at baren/alkoholen er i samme lokale som DJ’en/musikken. Det gør, at gæsterne samled ét sted, i stedet for at være spredt i henholdsvis baren og dansegulvet. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager et bryllup i kirken?

Et bryllup i kirken tager typisk mellem 30 til 45 minutter. Nogle præster er mere snaksaglige end andre under vielsen, sommetider kommer bruden for sent og hvis man vælger 3-4 lange salmer, kan det også have betydning for tiden.

Gå på udkig i vores bryllupsunivers!

Tidsplan til bryllup

Laust er medejer af DJTILBUD, og har været med til at planlægge mange events og fester i sit virke som DJ. Han har kontinuerligt haft kommunikation med bryllupspar, fødselarer og andre festarrangører.