Den gennemsntilige pris for en DJ
Den gennemsnitlige pris for en DJ i Danmark er 4.000DKK – 9.000DKK. Prisen varierer afhængig af følgende faktorer:
- Lokation
- Størrelse på arrangement
- Varighed
- DJs erfaring
- Udstyr
- Sæson
- Transportomkostninger
7 ting der bestemmer prisen på en DJ
Når du skal leje DJ, er der forskellige ting der har indflydelse på prisen. Herunder er de syv typiske faktorer, der har indflydelse på prisen på en erfaren DJ.
1. Lokation
Priserne på en DJ varierer afhængig af konkurrencen og tilgængligheden af DJs. I København finder du typisk et større udbud af DJs, og den gennemsnitlige pris på en DJ er typisk relativt.
Skal du leje en DJ et sted i Danmark, hvor der ikke bor særligt mange menensker, er prisen på en DJ typisk højere, da udbuddet er lavere.
2. Størrelsen på arrangementet
Det kræver større og bedre udstyr for en DJ at spille til en stor fest med 200 menensker sammenlignet med en fest med 50 mennesker. Derfor er der flere omkostninger forbundet med stor fest, da det kræver en større udstyrspakke.
3. Varighed
Des længere tid, I ønsker, at DJ’en skal spille, des mere koster det – tid er penge! Herudover har tiden for opsætningen af udstyr ligeledes indflydelse på pris.
Det tager naturligvis længere tid at opsætte udstyr til 200 mennesker, end 50 mennesker, hvilket påvirker prisen på leje af DJ.
4. DJ erfaring
DJs med mere erfaring koster typisk mere – hvilket er tilfældet i alle andre service-fag. Erfarne DJs er dyrere end en billig DJ, fordi de:
1) har et større musikbibliotek
2) har mere professionelt udstyr
3) er mere eftertragtede
5. Udstyr
DJs med kvalitetsudstyr er typisk dyrere end dem, der har udstyr af dårlig kvalitet. Herudover påvirker mængden af udstyr ligeledes prisen – der skal naturligvis flere lysdioder til at lyse en stor festsal op, sammenlignet med en lille privatlokale.
Herudover er der en række tilvalg i udstyr, man typisk kan vælge, når man skal leje en DJ:
- Røgmaskine
- Sæbeboblemaskine
- Diskokugle
- Mikrofon
- Ekstra lys
- Ekstra højtalere
6. Sæson
DJ-branchen er relativt sæsonbetonet. I særdeleshed i sommerperioden og sensommeren er der stor efterspørgsel efter DJs, da mange lejer DJ til studentervogn, bryllup og udendørs receptioner. Også i november og december måned er der mange firmaer, der ønsker at leje en DJ til julefrokost.
Det betyder, at prisen på DJs i højsæson sommetider kan være højere, end i lavsæson.
7. Transportomkostninger
Transportomkostninger er en del af prisen på en DJ. Men – hvis en DJ skal tilbagelægge en længere distance for at spille til dit arrangement, er det sandsynligt, at vedkommende vil kræve merbetaling.
Derfor kan det være relevant at overveje, om du skal holde festen i et centralt festlokale – prisen bliver sommetider lavere, hvis festen bliver holdt mere centralt.
Forskellen mellem en dyr og billig DJ
De største forskel mellem en dyr og billig DJ er naturligvis kvaliteten. Men hvad ligger der egentlig i ‘kvalitet’? Efter vores erfaring, er der flere ting, der udgør en kvalitetsDJ:
- Erfaring med at mixe sange
- Kan “læse” rummet og derudfra vælge sange
- Situationsfornemmelse
- Tager i mod musikønsker
Herudover vil en erfaren DJ ofte have bedre udstyr, og vedkommende vil over-all være i stand til at skabe god stemning blandt gæsterne. Vores netværk af DJs er nøje udvalgt, for at sikre kvalitet i alle de tilbud, du modtager.
Eksempler på priser fra DJtilbud
Herunder finder du eksempler på vores priser fra tidligere jobs. Vær opmærksom på, at disse priser altid varierer og afhænger af det specifikke arrangement:
- 4 timer: 5.000 DKK
- 5 timer: 5.800 DKK
- 6 timer: 6.400 DKK
- 7 timer: 7.000 DKK
- 8 timer: 7.500 DKK
Tips til at finde en erfaren DJ til en fair pris
Selv om du har fået en forståelse for, hvad der har indflydelse på en DJs pris, kan det stadig være vanskeligt at finde en erfaren DJ til en fair pris.
Til at starte med kan det være fordelagtigt at spørge venner og familie, om de kender en god DJ. Hvis ikke de kender nogen, kan du følge nedenstående tips – så er du på rette vej til at finde en god DJ.
1. Brug en sammenligningsservice
Find en sammenligningsservice, som kan give dig forskellige tilbud på en DJ. Booker du igennem et bureau, er det ofte et fordyrende mellemled. Hos DJtilbud er vores sammenligningsservice gratis.
Du skal blot give informationer på dit event i vores kontaktformular – så sørger vi for, at du får tilbud på dit arrangement.
2. Sørg for, at din DJ har erfaring
Når du har modtaget tilbud på forskellige DJs, bør du forsikre dig, at de har erfaring med at spille til arrangementer som dit.
Når du får tilbud hos Djtilbud, sørger vi for, at tilbudene kun kommer fra DJs, der netop har denne erfaring.
3. Tjek DJ’ens udstyr
Der er ingen grund til, at DJ’en medbringer kæmpestore højtalere, hvis I kun bliver 40 mennesker.
Man har før hørt devicen: “Gå aldrig ned på udstyr.“, og den er vi med på!
Men inden for DJ’ing er det overkill at medbringe udstyr, som arrangementet ikke har behov for.
Sørg derfor for at tjekke DJ’ens udstyr, og at der ikke er unødigt meget grej taget betragtning af selskabets størrelse.
Ofte stillede spørgsmål
Det koster typisk et sted mellem 4.000 – 9.000 DKK at leje en DJ. Prisen afhænger dog af en række faktorer, herunder: Lokation, antal gæster, varighed og DJs erfaring.
En billig DJ koster typisk mellem 3.000 DKK – 5.000DKK. I sidste ende afhænger prisen hovedsagligt af DJ’ens erfaring.
En DJ i Danmark tjener typisk mellem 5.000DKK – 50.000DKK. Den gennemsnitlige løn for en Dansk DJ er 35.000DKK om måneden. Den endelige løn afhænger af, om DJ’en spiller på klub eller til private arrangementer, og om DJ’en har sit eget firma, eller om vedkommende er ansat af et DJ firma. Herudover spiller de fleste DJs i Danmark ikke på fuldtid, så lønnen svarer til et deltidsjob.