Djtilbud logo

Bryllupsmusik: Sådan vælger I den rigtige type af musik til jeres store dag

Bryllupsmusikken kan være en jungle at finde rundt i. Læs med her og bliv klogere på, om I skal vælge en DJ, band eller leje en højtaler.

Indhold

Lad os finde en god DJ!

INDEN I BOOKER DJ, BAND ELLER HØJTALERE

Inden I har bestemt jer for hvilken type bryllupsmusik, I ønsker, bør I gøre jer følgende overvejelser: 

 

1. Tænk over musikken til hele festen

Overvej, hvor længe I ønsker musik til festen. Skal der være musik under hele middagen, eller er det kun til dansen, I ønsker musik?

Det kan være en god idé at have en pianist eller lignende under middagen for at skabe en behagelig atmosfære. Når det kommer til livemusik til dansen, er det ofte nok at have musik fra midnat til tidlig morgen.

2. De forskellige muligheder for musik

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til musik til bryllupsfesten. I kan vælge:

 

Hver mulighed har sine fordele og ulemper, så det er vigtigt at overveje, hvad der passer bedst til jeres stil og budget.

Fordele og ulemper ved et liveband 

Fordele og ulemper ved en DJ 

👀 Obs: Når vores kunder får 3 tilbud på en DJ til bryllup, sørger vi altid for, at DJs har erfaringer med at spille til bryllupper.  

Fordele og ulemper ved at leje højtalere

3. Vær realistisk omkring jeres budget

Musik kan være en betydelig udgiftspost i bryllupsbudgettet. Det er vigtigt at være realistisk omkring jeres forventninger og finde ud af, hvor meget I er villige til at investere i musikken. Prisen på DJ kan variere afhængigt af:

  • Spilletid
  • DJ/bandets erfaring og kvalitet
  • Sæson

Sørg for at finde en balance mellem pris og kvalitet, så I får booket et band eller DJ, der passer til jeres ønsker og budget, så I sikrer et billigt bryllup, hvis jeres midler er begrænsede.

👀 Obs: Vores erfarne DJs sørger altid for, at spille noget for alle aldre til et bryllup, så alle gæsterne ønsker at svinge hofterne på dansegulvet.

6. Tag hensyn til festlokalets størrelse

Hvad er størrelsen på jeres bryllupslokale? Et mindre band kræver (overraskende nok) typisk mindre plads, mens et større band med flere musikere og instrumenter sommetider kræver en mindre scene. 

En DJ med højtalere og et enkelt lys-setup kræver som regel mindre plads, men der findes også DJs med flere højtalere og adskillige lyseffekter. 

INDEN I BOOKER DJ, BAND ELLER HØJTALERE

7. Book i god tid

Musikere og bands kan være populære og have travlt, især i højsæsonen for bryllupper, som typisk strækker sig fra maj – september.

Det er derfor vigtigt at booke jeres foretrukne musikvalg i god tid for at sikre, at de er tilgængelige på jeres bryllupsdag. Vent ikke for længe med at kontakte dem og få en bekræftelse på datoen.

Pro tip: Efter min erfaring hos DJTILBUD, booker de fleste brudepar en DJ 1 – 1,5 år i forvejene. Sørg derfor at være ude i god tid, da mange DJs har deres weekender fyldt et halvt år ud i fremtiden. 

Læs også: Den ultimative huskeliste til bryllup

8. Kommunikér jeres ønsker og forventninger

For at sikre, at musikken til jeres bryllup er præcis som I ønsker det, er det vigtigt at kommunikere jeres ønsker og forventninger tydeligt til bandet eller DJ’en. Fortæl dem om jeres musiksmag, specielle sange I gerne vil have spillet, og hvilken stemning I ønsker at skabe. Jo mere specifikke I er, desto bedre kan de tilpasse musikken til jeres præferencer.

9. Tænk over teknikken i jeres bryllupslokale

Afhængigt af feststedet kan der være visse lyd- og tekniske krav, som DJ’en eller bandet skal opfylde. Det kan være nødvendigt at have ekstra udstyr, som f.eks. mikrofoner eller højttalere, hvis festlokalet har særlige behov. Det kan også være bestemte strømkilder, som der skal være, før store anlæg kan sætte stil strøm.

Sørg for at nævne disse krav med DJ’en eller bandet på forhånd for at undgå eventuelle problemer på selve dagen.

10. Vær åbne for musikernes input og erfaring

Bands og DJs har ofte stor erfaring med bryllupper og kan give jer værdifulde råd og input til valget af musik. Vær åbne for deres forslag og lad dem bruge deres ekspertise til at skabe den bedst mulige musikalske oplevelse for jer og jeres gæster. Samarbejdet mellem jer og musikerne eller bandet er afgørende for at skabe den perfekte bryllupsmusik.

Gå på udkig i vores bryllupsunivers!

Den ultimative huskeliste til bryllup

Laust er medejer af DJTILBUD, og har været med til at planlægge mange events og fester i sit virke som DJ. Han har kontinuerligt haft kommunikation med bryllupspar, fødselarer og andre festarrangører.