Fremragende på Trustpilot 4.8 ud af 5
DJs i hele DK
Fremragende på Trustpilot 4.8 ud af 5
Kun erfarne DJs

Tips, tricks og temaer til studentergildet: Sådan holder I den perfekte fest 🎉🎓

Står I og skal planlægge studenterfest? Det kan virke ret overvældende med alle de ting, der skal tages stilling til. Men bare rolig! Jeg har samlet den ultimative guide til dig, der vil have styr på det hele - fra budget og lokation til mad og musik. Her får du alle de tips, I har brug for, så I kan nyde studentens dag uden stress.

Indhold

Lad os finde en god DJ!

Hvad er et studentergilde?

Et studentergilde er den traditionelle fest, hvor man fejrer at have bestået sin studentereksamen. Det er typisk en stor fejring med familie, venner og klassekammerater, der holdes efter den sidste eksamen og studenterkørslen. Her samles alle for at fejre den nye students præstation og markere overgangen til voksenlivet

1. Få styr på datoen 

Lad os lige snakke om noget af det første (og sværeste), du skal have styr på – nemlig datoen for dit studentergilde! Der er faktisk en del at tænke over, men bare rolig, vi guider dig igennem.

Først og fremmest: Vent på din sidste eksamen!

Det giver sig selv, ikke? Du skal jo helst være sikker på, at der er noget at fejre! Plus, det er ret stressende at skulle tænke på fest, mens du stadig knokler med eksamenslæsningen. Så tjek din eksamensplan grundigt, før du begynder at sende datoen ud.

Her er hvad du ellers skal tænke over:

  • Snak med dine klassekammerater – det er bare nederen at skulle vælge mellem fester
  • Tjek lige med familien – det er ikke så fedt hvis moster Bente er i sommerhus
  • Weekend eller hverdag? Tænk på at folk skal på arbejde dagen efter, hvis du gerne vil have nogle fra din familie med til et spil beerpong eller 5 
  • Vær ude i god tid – telte bliver typisk revet væk!

 

Find den bedste dag 

Det fedeste er tit at holde festen i weekenden efter vognkørsel. Så har du stadig sommerfugle i maven over det hele, men er ikke totalt smadret efter vognturen. Plus, så kan dine gæster nå at få deres tømmermænd kureret, inden de skal på arbejde!

Så snart du har besluttet dig, så få det meldt ud! Folk skal jo have en chance for at komme – og lad os være ærlige, kalenderen er ret booket i studentertiden!

💡 Tip: Lav en ekstra liste med “måske-gæster” – så er du klar, hvis nogen melder afbud. Og husk: Det er din dag! Du skal have det sjovt med dem, der er der. Hellere en hyggelig fest med plads til at snakke med alle end et overfuldt lokale!

2. Skal du holde studentergildet indenfor eller udenfor? 🌞

Okay, et af de store spørgsmål når du planlægger dit studentergilde: Skal festen være inde eller ude? Der er fordele ved begge dele, så lad os lige kigge på det!

Drømmer du om fest under åben himmel?

Fedt! Men husk lige at have en plan B (for det danske vejr er jo… tja, du ved 😅). Et festtelt er din bedste ven her – det giver både ly for regn og skygge for solen. Plus, med et gennemsigtigt telt får du stadig den fede sommerstemning, selv hvis skyerne skulle finde på at drille!

Eller vil du hellere holde det indenfor?

Smart valg! Så slipper du for at bekymre dig om vejret, og du kan nemmere styre både lys og lyd.

Det er også nemmere at skrue op for stemningen, når mørket falder på. MEN – husk lige at tjekke hvor mange I kan være inden for. Der skal jo både være plads til dans og til at tante Else kan få luft!

3. Få styr på musik til dit gilde – DJ eller højtaler? 🎵

Uden god musik, ingen fed fest! Her er mine bedste tips til at få gang i dansegulvet til din studenterfest.

Du kan leje en højtaler, som typisk koster mellem 500-1000 kr. for en weekend.

Psst: Vi har en virksomhed, hvor du kan leje en soundboks 😉 Det er den nemme løsning, hvor du selv har fuld kontrol over en god playliste til dansehits. Du kan lave forskellige playlister til alle tidspunkter på aftenen og ændre musikken lige når du vil. Men husk – nogen skal stå for at styre den undervejs!

Du kan også leje en DJ til studentergildet, som er lidt dyrere. En pris på DJ er typisk mellem 4.000 – 8.000 til et studentergilde.

Til gengæld får du en prof, der ved præcis hvordan man holder gang i festen. Lyden er bedre, der er styr på teknikken, og du kan selv koncentrere dig om at feste igennem med dine gæster. Plus, en god DJ kan læse stemningen og ved præcis hvornår der skal spilles hvilke sange. 

🕺 Lej en DJ til studentergilde

4. Sådan kører du blå/rød studentertema! 

Din huefarve er den perfekte inspiration til festens tema – og det er faktisk ret nemt at style! Her får du de bedste tips til at skabe en gennemført fest, uanset om det er rødt eller blåt, der er din farve.

Bordpynt

Din huefarve sætter stemningen:

  • Hvid dug som base (det får farverne til at poppe!)
  • Servietter i din huefarve
  • Små studenterhuer som pynt
  • Blomster i rødt eller blåt som midterpynt
  • Mix med sølv eller guld for ekstra fest
  • Dannebrogsflag matcher perfekt med begge farver

Velkomsten

Gør indgangen festlig:

  • Flag ved indgangen
  • Ballonbuer i blå/rød og hvid
  • En rød/blå løber op til døren
  • Store tal med dit studenterår i din farve

Eksempler på teamer til studentergilde

Her er et eksempel på et tema til studenterfesten med blå:

Her er et eksempel på et team til studenterfesten med rød:

💡 Tip til dit tema: Hold det enkelt! Vælg din huefarve som hovedfarve og mix med hvidt og guld/sølv. Så kan det næsten ikke gå galt. For meget af én farve kan hurtigt blive lidt voldsomt.

5.  Mad til studentergildet

Nu skal vi have styr på noget af det vigtigste – maden! For lad os være ærlige, sultne gæster er sure gæster. Her er de bedste tips til at få styr på menuen!

Der går ofte ret lang tid fra folk ankommer, til den “rigtige” mad bliver serveret. Og ingen gider høre på maverne knurre halvvejs gennem velkomsttalen! Her er guiden til de perfekte snacks.

Ha’ styr på tidspunkterne

Folk ankommer typisk spredt over en time, og der går tit 1-2 timer før hovedmaden serveres. Derfor er det guld værd at have lidt lækkert klar fra start. Sæt det frem i små skåle rundt omkring, hvor folk naturligt samler sig – det får også folk til at mingles!

Snacks til gildet

Det behøver ikke være fancy! Klassikerne virker altid:

  • Chips i forskellige varianter (husk saltede OG sourcream!)
  • Nødder og saltmandler
  • Små pizzasnegle eller pølsehorn
  • Grøntsagsstave med dip, eksempelvis: 

Vælg buffet til studentergildet

Buffet giver en afslappet og social stemning, hvor folk kan mingles mens de tager mad. Det er perfekt til en studenterfest, hvor stemningen gerne må være uhøjtidelig og festlig.

  • Folk kan selv vælge hvad (og hvor meget!) de vil have
  • Det er mere afslappet
  • Det er nemmere at håndtere forskellige diæter
  • Det er tit billigere
  • Det er SÅ hyggeligt!

6. Få styr på drikkevarerne

Drikkevarerne er lige så vigtige som maden! Sørg for at have et godt udvalg, så alle kan få noget de kan lide. Det er super vigtigt at have gode alkoholfrie alternativer – både til dem der skal køre og dem der bare ikke drikker alkohol.

Husk at have noget lækkert til alle:

  • Alkoholfrie cocktails der ser festlige ud
  • Sodavand og juice
  • Øl og vin til dem der er til det
  • Masser af vand! (Folk bliver altid mere tørstige end man tror)

Her er et eksempel på hvordan man kan servere drikkevarer:

Nå, er du klar til fest?

Nu har du alle tips til at skabe en uforglemmelig studenterfest! Husk, at det vigtigste ikke er at alt er perfekt, men at du får fejret din store dag med dem, du holder af.

Tag det hele et skridt ad gangen, og nyd planlægningen – før du ved af det, sidder I alle og skåler for din eksamen! 🎓🎉

Typisk inviterer man den nærmeste familie, bedsteforældre, tanter og onkler, fætre og kusiner samt venner af familien. Derudover inviteres ofte de nærmeste venner og klassekammerater. Nogle vælger også at invitere naboer og tidligere lærere.

Der serveres ofte en buffet med både kolde og varme retter, eller en tre-retters menu. Klassiske valg er forskellige salater, kød- og fiskeretter samt dessert. Dertil kommer velkomstdrink, snacks og naturligvis studenterkage.

Et studentergilde starter typisk med velkomstdrink og snacks, efterfulgt af middag med taler og sange. Efter maden er der ofte kaffe og kage, og senere plejer studentens venner at komme for at holde en dejlig fest om aftenen.

Et studentergilde koster typisk mellem 3.000-20.000 kr., afhængigt af antallet af gæster og ambitionsniveau. De største udgifter er mad og drikke, leje af telt samt service og bordpynt.

Et studentergilde varer typisk 6-8 timer, ofte fra sen eftermiddag til omkring midnat. Mange starter omkring kl. 17 med velkomstdrink, og festen fortsætter til omkring kl. 01, men tidspunkterne kan variere meget.

Nogle studentergilder starter også kl. 12:00 og slutter kl. 18:00, og så tager mange videre til et andet studentergilde om aftenen. 

Laust Skrudland

Laust er medejer af DJTILBUD, og har været med til at planlægge mange events og fester i sit virke som DJ. Han har kontinuerligt haft kommunikation med bryllupspar, fødselarer og andre festarrangører.  

Dj til bryllup
Få et fyldt dansegulv til din fest

få 3 tilbud på en erfaren dj